06
Novembre
2012

Entrevista a Lluís Sala, de Sala Assesor Informàtic, empresa referent tecnològica

Lluís Sala - Apostar per la tecnología és trobar el camí de l'èxit

Què és Sala Assessor Informàtic?
Sala és una empresa de solucions tecnològiques arrelada a Mataró, amb 20 anys d’història i un equip de més de 30 professionals. Fa un any vam escollir el pla d’en Boet pera instal·lar-nos.

Quins serveis oferiu i què us diferencia?
Aportem solucions tecnològiques a mida a les empreses, i ens encarreguem del seu manteniment integral.
A Sala disposem d’un centre de dades Cloud Center ubicat aquí:
L’empresari ha de saber que podem oferir proximitat, amb tota la seguretat; i amb la certesa de conèixer on està la seva informació. El nostre valor diferencial és la proximitat; garantim la immediatesa a l’hora d’oferir els nostres serveis i resoldre possibles problemàtiques.

Quin tipus de client pot estar-hi interessat?
Totes les Pimes que volen aprofi tar la tecnologia per fer el seu negoci més efi caç i més efi cient. Les tecnologies han de servir per millorar els resultats; en aquest sentit, Sala ofereix assessoria i consultoria a l’hora de fer una passa endavant que pot permetre a l’empresa, utilitzant les noves tecnologies, ésser més productiva i rendible.

Quin missatge donaries als empresaris del Maresme?
Us animo a apostar per la tecnologia,per trobar el camí de l’èxit.

TOT MATARÓ, setmana del 24 d'octubre

Sala Assessor Informàtic

Categories: Català

06
Novembre
2012

El mal ús del correu electrònic ens fa perdre 10 anys de la nostra vida laboral. Sabem com utilitzar-lo correctament?

Consells per un bon ús del correu electrònic

Perdem 10 anys de la nostra vida professional gestionant correu electrònic inútil segons un sondeig de la consultora Sondea.com, realitzat per a conèixer com usen les noves tecnologies els directius europeus. Segons l’informe, els europeus dediquem 2 hores cada dia administrant el correu electrònic, és a dir, emprem molts anys de la nostra vida laboral en aquestes tasques.

Parem-nos un moment a pensar. Quants correus rebem al llarg del dia? Quants d’ells són realment útils i quins d’ells no ens serveixen per a la nostra tasca? Arribem a l’oficina pel matí, obrim el servidor de correu, veiem els missatges a la safata d’entrada i d’entre tots els correus pendents en copsem un que destaca més que els altres… Un que, en majúscules, porta per assumpte “important”, “urgent”… i, evidentment, l’obrim! I descobrim que és el típic PowerPoint o la freqüent publicitat sense més importància.

Seguim reflexionant. I què me’n dieu dels missatges que arriben sense assumpte, tota una incògnita, o amb un simple “hola” sense fer referència al contingut del mateix? Que no ens permeten filtrar si són prioritaris o no i si són importants per al nostre dia laboral que comença. El temps és or, així que evitem perdre el temps en obrir correus de poca rellevància.

Què podem fer per a corregir aquesta situació? A continuació us presentaré una sèrie de consells que podem aplicar tots al nostre dia a dia, per tal d’augmentar la productivitat i no haver d’allargar innecessàriament la nostra jornada de treball:

  1. No cal enviar e-mails de resposta només amb el text “ok” o “gràcies” quan aquesta contestació es sobreentén per part del nostre interlocutor.
  2. Escriure un correu electrònic amb assumpte, en cas contrari s’indueix a un error. L’assumpte és importantíssim. No només ens permet saber de què tracta el correu rebut, sinó que ens facilita la feina de buscar, arxivar o esborrar. Recordem que s’ha de redactar de manera atractiva i coherent, doncs és com el titular d’una notícia, ens fa venir ganes d’obrir-lo o no.
  3. Evitar motius del correu en blanc o del tipus “important”, “urgent”, “hola”, ja que són ambigus, imprecisos i confusos. Característiques que no haurien d’estar presents en un titular, si volem que acompleixi el seu objectiu.
  4. L’assumpte ha de ser coherent amb el contingut del missatge de correu. Recordem que és el titular que sintetitza l’interior d’aquest. A més, facilita la feina de buscar, arxivar o esborrar el correu en qüestió.
  5. Quan vulguem respondre un missatge tot introduint nous temes, és apropiat que modifiquem el títol del mateix, per tal de fer-lo més adient amb el nou contingut. El nostre receptor ens ho agrairà.
  6. Quan reenviem un correu electrònic perquè considerem que pot ser d’interès al destinatari, evitem enviar-lo sense cap referència al cos del correu. En cas contrari, “obliguem” al receptor a llegir-lo sencer o bé a intentar esbrinar el perquè ens pot ser interessant.

Estic segur que amb aquests petits consells tots guanyarem temps per a desenvolupar millor la nostra feina i reduir el temps que perdem al dia tramitant correu electrònic. Si ho posem en pràctica aconseguirem grans estalvis. Comencem?

 

Lluís Sala - Gerent de Sala Assessor Informàtic

Categories: Català

06
Setembre
2012

Tenim davant nostre un futur prometedor,

hem d’explotar-lo per a poder triomfar. Voleu saber com penso?

Tenim davant nostre un futur prometedor,

“Sóc en Felip Juny, Gerent d’una petita empresa fabricant de calçats. Que sigui petita no vol dir que els meus treballadors no gestionin grans quantitats de dades. Per això en el seu moment ja ens vam endinsar en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), sobretot per a poder gestionar els processos que en diuen estructurals, és a dir, els que fan referència al pagament de les nòmines, la comptabilitat, la logística, etc., feines automatitzades i necessàries per al correcte funcionament de l’empresa. Però els temps evolucionen ràpidament i ara m’arriben missatges d’institucions i de mitjans de comunicació dient que els meus empleats s’han convertit en “treballadors de la informació”, centrats en processos no estructurals, que es troben diàriamentdavant de decisions no estandarditzades i difícilment automatitzables. I em diuen que per aquest motiu necessiten usar unes eines i tecnologies que els ajudin a augmentar les seves capacitats i a ser més eficients en uns nous escenaris de treball. Aquests conceptes em són relativament nous i m’agradaria poder-los entendre millor.”

Aquestes paraules corresponen al gerent d’una PIME, però en realitat podrien ser paraules del gerent de qualsevol altra empresa, PIME o gran corporació. En definitiva, les teves!.

Així que pretenc, amb la meva visió, aclarir i explicar quines són aquestes novetats que s’engloben dins el concepte d’iProductivitat. El terme inclou per un costat les tecnologies, quesón totes aquelles eines, plataformes i solucions orientades a millorar la productivitat dels professionals en els àmbits de la comunicació, el treball en equip, la col·laboració, la cerca, l’emmagatzemat i la gestió de la informació, principalment, a la fi gestionar el coneixement. I  per un altre les eines usades com són els espais de col·laboració, la missatgeria instantània, les solucions de mobilitat o les eines de cerca d’informació, que demostren el seu impacte en el compte de resultats de les empreses i en la seva capacitat d’innovar i ser més competitives. Eines i tecnologies de la iProductivitat que són complementàries als sistemes de gestió (ERP, CRM…) i a les TIC, implantades per gairebé totes les empreses amb major o menor èxit.

Anem a veure algunes d’aquestes eines d’ iProductivitat:

Eines de mobilitat: Passem molt temps fora de l’oficina però això ha deixat de ser un problema. Podem accedir tranquil·lament i de forma segura des de fora de l’oficina a correus, documents, calendaris compartits, intranets, fins i tot a aplicacions de gestió i de negoci com quadres de comandament. Fora del nostre lloc de treball, siguem on siguem, a través d’aquestes eines i de qualsevol dispositiu com un portàtil, PDA, mòbil, tableta o l’ordinador d’algú altre hi podem accedir a tothora.

Eines col·laboratives: Són un conjunt d’eines que ens ajuden a millorar i potenciar el treball en equip, compartir informació i documentació, facilitar la comunicació entre els professionals i explotar-ne els seus coneixements i experiència. És a dir, són eines que no pretenen substituir-los sinó ajudar-los a treure’n el màxim rendiment possible del seu coneixement i expertise, millorant la qualitat de la seva feina i agilitzant els processos empresarials.

Eines per a l’anàlisi de la informació i el coneixement de la pròpia empresa: La presa de decisions d’empresa, basada en dades ben informades, és actualment el que permet a les empreses afinar i ajustar les estratègies, el temps i l’espai, i crear coneixement a partir de l’anàlisi d’aquesta informació. Aquesta disciplina es diu Business Intelligence (“intel·ligència de negoci”), i engloba des de la recollida de dades i la seva estructuració fins a l’anàlisi dels indicadors a tenir en compte abans de fer cap moviment.

Fent una analogia amb el món de la Fórmula1, podríem dir que hi ha molts factors que ajuden a guanyar una carrera, no només que el pilot sigui el millor o el cotxe el mes ràpid, sinó també les diferents dades que s’obtingui de les telemetries, la climatologia, els competidors, i altres variables d’entorn, les quals han d’ésser ben gestionades pel conjunt d’enginyers que es complementen per a obtenir un anàlisis més encertat i uns resultats més segurs i satisfactoris.

Un futur prometedor i la sostenibilitat de la seva empresa es troba en aquestes disciplines. El seu personal són professionals súper preparats, però amb aquestes eines els capacitarem per a ser molt més competitius. I per a triomfar. I a la FI AQUEST ÉS EL NOSTRE PROMETEDOR FUTUR!!!!

 

Lluís Sala

Gerent de Sala Assessor Informàtic

Categories: Català